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December 12, 2006

Re: Our File Number LR -06 -070; Whether your firm is required to hold a sales tax
permit

Dear

This is in response to your inquiry conceming whether your firm is required to hold a
sales tax permit and charge,  collect and remit sales tax on its sales of marble products sold to
consumers through its showroom in Lawton Oklahoma.

During our telephone conversation, you stated that your company never sells the marble
products as separate items, rather, your company always acts as a contractor and arranges for the
installation of the cultured marble products which might include tubs, showers, vanity tops, etc.
You further stated that you arranged for related companies to act as subcontractors and bring the
marble products from Texas and for them to perform the installation of the products at the
customers' locations in Lawton.

Based on this fact scenario, your company is not a vendor selling tangible personal
property, instead it acts as a contractor engaged in improving real property, and it is therefore not
required to hold a sales tax permit.  Instead it is required to pay sales or use tax on any materials
it may purchase to complete the jobs but is not required to charge sales tax to its customers.

You should remit the tax you have collected to date, and turn in your sales tax permit
attached to a copy of this letter and ask that your permit be cancelled.

The sub - contractors, which are related entities to which are
hired to improve your customers' real property by installing the marble products, and which
bring the material from Texas to be installed in Lawton, will owe use tax on the material when
they bring it from Texas to Lawton.  They can download Oklahoma Use Tax Forms to remit the
use tax on the marble products from our web site:

http: / /www.oktax.state.ok.us/
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This response applies only to the circumstances set out in your request of April 6, 2006.
Pursuant to Commission Rule 710:1- 3- 73(e), this Letter Ruling may be generally relied upon
only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and
completely stated, and that there has been no change in applicable law.

If I can be of further assistance, please feel free to contact me.

Sincerely,
OKLAHOMA TAX COMMISSION

c\\\\ba
Michael G. Pillow
Tax Policy Analyst


