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April 19, 2006

Re:  Our File No. LR-06-059
Tax Laws Regarding Selling of Optical Products in Oklahoma

Dear

This is in response to your inquiry regarding the taxability of prescription eyeglass lenses,
lens blanks and eyeglass cases.

Section 1354 (A)(1) of Title 68 of the Oklahoma Statutes specifically levies a sales tax on
the sale of tangible personal property. The Oklahoma Sales Tax Code contains no
exemption for the sale of prescription eyeglass lenses, lens blanks and eyeglass cases.
Therefore, the products listed in your letter are subject to Oklahoma sales or use tax.

It is the intent of the Oklahoma Legislature to specifically include within the sales and
use tax levies by this state all sales of tangible personal property and all storage, use or
other consumption of tangible personal property occurring within this state. Oklahoma
sales tax is levied on the sale of tangible personal property in Oklahoma. Oklahoma use
tax is levied on the storage, use or consumption of tangible personal property within the
state of Oklahoma.

Oklahoma sales tax and use tax is a combination of the state tax rate (4 %:%) and any
applicable city and county sales or use tax. In order to determine the sales or use tax rate
in Oklahoma, see Oklahoma Tax Commission Rule 710:65-1-3. The actual point of sale
is the determining factor in computing the sales tax rate in Oklahoma. The point of sale
is the place of delivery and the combination of state, city and county tax at that location
would be due the state of Oklahoma.

Enclosed is a list of the city and county tax fates, copies of the statutes and rules
referenced herein and an Oklahoma Sales Tax Report form. The Sales Tax Report is due
on the 20™ day of the month following each reporting period. You can find more
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information and download copies of the Sales Tax Report from the Oklahoma Tax
Commission website at www.oktax.state.ok.us.

Please be advised that shipping and handling charges are not taxable if they are separately
stated on the bill or invoice apart from the price of the goods shipped. However, if the
delivery charges are included in the selling price of the merchandise sold, the charges are
subject to sales tax. See Commission Rule 710:65-19-70.

This response applies only to the circumstances set out in your request of March 27,
2006. Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be generally
relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have
been accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable
law. IfI can be of further assistance, please feel free to contact me.

Sincerely,

LisaR. Haws:
Tax Policy Analyst

Enclosures



