
El
TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION
TONY MASTIN, DIRECTOR

February 6, 2006

MMISSION

Re: Our File Number LR -05 -185; Sales taxability of equipment

Dear

PHONE ( 405) 521 -3133
FACSIMILE ( 405) 522 -0063

This is in response to your inquiry concerning the status of certain items of equipment
that you listed in your letter of September 30, 2005. I have listed the equipment as you have

identified it in your letter and have given the classification that we would assign it based on the

definitions used in the Streamlined Sales and Use Tax Agreement, Library of Definitions. 

Item

1. Gain trainers and accessories

2. Dynamic Stander and accessories

3. Tricycle format equipment

4. Supine Boards and Attachments

5. Prone Boards and Attachments

6. Your chairs

7. Arm Anchors

8. Bathing and Toileting equipment

Sales Tax Classification

Mobility Enhancing Equipment
Mobility Enhancing Equipment
Mobility Enhancing Equipment
Prosthetic Devices

Prosthetic Devices

Prosthetic Devices

Prosthetic Devices

Prosthetic Devices

Please be aware that Mobility Enhancing Equipment is not exempt under the Oklahoma
Sales Tax Code or the Oklahoma Use Tax Code unless it is sold to an exempt entity. Hospitals
and other 501( c)( 3) medical services providers are not exempt on their purchases of items used
in their provision of services. 

Additionally, while prosthetic devices are exempt when sold to an individual, they are not
exempt when sold to a medical service provider or other entity, unless that medical service

provider or entity is, itself, exempted in the statutes. 

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD • OKLAHOMA CITY • OKLAHOMA 73194

IT IS OUR MISSION TO SERVE THE PEOPLE OF OKLAHOMA BY PROMOTING TAX COMPLIANCE THROUGH QUALITY SERVICE AND FAIR ADMINISTRATION



This response applies only to the circumstances set out in your request of September 30, 
2005. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied
upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION

Michael G. Pillow

Tax Policy Analyst


