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Re: Our File Number LR -05 -179; Sales Tax on Sales ofProsthetics and Orthotics

Dear

This is in response to your inquiry concerning the charging of sales tax on your sales of orthotics
and prosthetics. 

Sales of prosthetics and orthotics to individuals are exempt from sales tax. Sales of prosthetics
and orthotics which are not made to individuals but instead are made to a doctor or a hospital, are not
exempt from sales tax unless the prosthetic or orthotic is dispensed to a patient and the cost is reimbursed

by Medicare or Medicaid. 

If you sell only prosthetics and orthotics and sell them only to individuals, all of your sales will
be exempt from sales tax. However, you are still required to hold a Manufacturer' s Sales Exemption

Permit in order to make purchases of the materials and equipment used in your manufacturing operation
exempt from sales tax. Please see Oklahoma Tax Commission Rules 710:65 -13 - 150. 1 and 710: 65 -7 -9. 

The rules relating to sales for resale are 710: 65 -13 -200 and 710: 65 -7 -8. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of October 14, 2005. 
Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied upon only by the
entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and completely stated, 
and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA T COMMISSION

Michael G. Pillow

Tax Policy Analyst

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD i OKLAHOMA CITY • OKLAHOMA 73194
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