
October 3, 2005

Re: Our File Number LR -05 -160; Sales tax on sales of software, software maintenance
contracts and manuals

Dear

This is in response to your inquiry concerning sales tax on the sale of the types of goods
referenced above. I have copied your questions into this letter and each is followed by our
response. 

1. " If the prewritten software is tax exempt, then is the software maintenance
contract on the prewritten software tax exempt ?" 

Response: Sales of prewritten software delivered electronically are exempt from
Oklahoma sales tax. If the software maintenance contract does not provide for updates

that are delivered via the delivery of tangible media, but instead only provides updates
that are delivered electronically, the software maintenance contract is not subject to sales
tax. 

2. " What about software manuals? 

1. If they are provided in an electronic form along with the software ( also in
electronic form), is it taxable? 

Response: If software manuals are only delivered electronically, then the charge for
the manual is exempt from sales tax. If the software manuals are delivered via the transfer of

tangible media, the charges for the manual are subject to sale tax. 

3. If the manuals are provided in a tangible form, but the software is provided

electronically, are the manuals taxable? 
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Response: Yes, if the manuals are delivered in a tangible form but the software is

delivered electronically, the manuals are taxable. If the manuals are delivered in a tangible form
and the charges for the manuals are not set out separately from the charge for the software, the
entire combined charge for the manuals and the software is subject to sales tax. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of September 16, 
2005. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied
upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION

Michael G. Pillow

Tax Policy Analyst


