
TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION
TONY MASTIN, DIRECTOR

October 4, 2005

PHONE ( 405) 521 -3133
FACSIMILE ( 405) 522 -0063

Re: Our File Number LR- 05 -14OC; Sales tax exemption for 100% Service Connected

Disabled Veterans in Oklahoma

Dear

This is in response to your inquiry dated September 19, 2005. I have copied your

questions into this letter and each is followed by our response: 

1. Will the retailer be relieved of all liability if anyone makes purchases on their

behalfwith only the exemption card

Our response: Yes, the retailer will be relieved of responsibility if anyone makes a
purchase using a " 100% Disabled Veteran Sales Tax Exemption" card that has been issued by
the Oklahoma Tax Commission. The retailer should keep the number of the card on file. 

2. If anyone can make tax exempt purchases for the 100% Disabled Veteran, is there

a limit to the number of representatives the veteran can designate? 

Our response: No, there is no limit to the number of representatives the veteran can
designate. 

3. Will the retailer be relieved of all liability if anyone makes purchases on their
behalf using cash? 

Our response: Yes, the retailer will be relieved of all sales tax liability if anyone makes
purchases on behalf of the 100% disabled veteran using the veteran' s " 100% Disabled

Veteran Sales Tax Exemption" card using cash as the method of payment. 

4. Will the retailer be relieved of all liability if anyone makes purchases on their
behalf using a check or other form of payment that is not in the name of the 100% 
disabled veteran? 
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Our response: Yes, the retailer will be relieved of liability if anyone makes
purchases on the veteran' s behalf using the " 100% Disabled Veteran Sales Tax

Exemption" card even if the check or other form ofpayment is not in the name of the
veteran. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of September 19, 2005. 
Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied upon

only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and
completely stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION

Michael G. Pillow

Tax Policy Analyst


