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Re: Our File Number LR -05 -088; Sourcing of sales of aggregate material

Dear

This is in response to your inquiry concerning the sourcing of the sale of aggregate
material. You ask " where is the sales tax for aggregate material levied to the customer ?" 

Oklahoma Tax Commission Rule 710: 65 -18 -3, in a direct quote of the statute, states that

for sales that are not the sale ofmobile telecommunications and are not the lease or rental of

tangible personal property, the sale is sourced in the following manner: 

1) When the product is received by the purchaser at a business location ofthe seller, the sale
is sourced to that business location; 

2) When the product is not received by the purchaser at a business location of the seller, the
sale is sourced to the location where receipt by the purchaser, or the purchaser's donee, 
designated as such by the purchaser, occurs, including the location indicated by instructionsfor
delivery to the purchaser or donee, known to the seller. Provided, this [paragraph] shall not
apply toflorists until January 1, 2006 Prior to that date, all sales byflorists shall be sourced to
its business location; 

3) When the provisions ofparagraphs ( 1) and (2) of this subsection do not apply, the sale is
sourced to the location indicated by an address for the purchaser that is available from the
business records ofthe seller that are maintained in the ordinary course ofthe seller's business
when use ofthis address does not constitute badfaith; 
4) When the provisions ofparagraphs (1), ( 2), and (3) ofthis subsection do not apply, the sale

is sourced to the location indicated by an address for the purchaser obtained during the
consummation of the sale, including the address of a purchaser's payment instrument, if no
other address is available, when use ofthis address does not constitute badfaith; and, 
5) When none of the previous rules ofparagraphs ( 1), ( 2), ( 3) or (4) of this subsection apply, 

including the circumstance in which the seller is without sufficient information to apply the
previous rules, then the location will be determined by the addressfrom which tangible personal
property was shipped, from which the digital good or the computer software delivered
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electronically was first available for transmission by the seller, or from which the service was
provided, disregardingfor these purposes any location that merely provided the digital transfer
ofthe product sold. [ 68 0.S. Supp.2003, Section 1354.27(A)]" 

Oklahoma Tax Commission Rule 710: 65 -18 -2 defines the word " receive" to " not include

possession by a shipping company on behalf of the purchaser. [ 68 O.S. Supp.2003, Section
1354.27(E)]" 

Therefore, when your company makes a sale where it transfers possession of the tangible
personal property it has sold, to a shipping company, on behalf of a purchaser, the purchaser has
not " received" the tangible personal property as defined in Rule 710:65 -18 -2, and therefore
subsection ( 1) of Rule 710: 65 -18 -3 does not apply. It is then necessary to go through each
following subsection to determine the point to which the sale is sourced and apply the tax rate in
effect at that point. 

Pursuant to subsection ( 2) of Rule 710: 65 -18 -3, if your company knows the location at
which the shipping company will transfer possession of the goods to the purchaser, the location
at which the shipping company makes such a transfer is the location at which the sale is sourced
and sales tax should be collected based on the taxes in effect at that location.. 

This response applies only to the circumstances set out in your request that was hand - 
delivered to our office on May 27, 2005. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this

Letter Ruling may be generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that
all pertinent facts have been accurately and completely stated, and that there has been no change
in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION

Michael G. Pillow

Tax Policy Analyst
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