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Re: Our File Number LR -05 -061; Sales Tax on the Sale of Steel Tanks

This is in response to your inquiry concerning whether your company is required to
charge, collect and remit sales tax on the sale of steel tanks that it purchases from a manufacturer

and sells and erects for its customer. 

A steel storage tank retains its identity as personal property and therefore any sale of a
steel storage tank is the sale of tangible personal property, which is subject to sales tax. 

A manufacturer of steel storage tanks that holds a Manufacturer' s Sales Exemption

Permit may make purchases of the steel that goes into the tank exempt from sales tax but must
charge sales tax on the tank when the tank is sold unless the sale by the tank manufacturer is
exempt for some reason. Please see Oklahoma Tax Commission Rule 710: 65 -13 -150. 1

If holds a sales tax permit; it may make purchases of the
steel tank from the tank manufacturer, exempt from sales tax, as a purchase for resale. Please see

Rule 710:65 -13 -200

When sells the tank to its customer; it must charge that
customer sales tax or, if some exemption applies, obtain documentation that the sale is exempt. 

Please see Rules 710:65 -7 -6 and 710:65 -7 -15. 

Unofficial copies of the rules noted in this letter ruling can be viewed at the following
website: 

www.oar.state.ok.us /oar /codedoc02.nsf

This response applies only to the circumstances set out in your request of April 14, 2005. 
Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied upon
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only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and
completely stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION
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Michael G. Pillow

Tax Policy Analyst


