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July 10, 2006

Re: Our File Number LR-05-057; Sales tax on a buyers’ club membership.

Dear .

This is in response to your inquiry concerning the subject referenced above.

Sales-tax is levied, at 68 O.S. Section 1354(11), on “Dues or fees to clubs....”
Previously, this sub-section has been administered as being limited to those clubs where payment
of the dues or fees entitled a person to entrance or admission to a location where food, drink,
recreational, social, or athletic activities were available to members of the club. This section has
not recently been administered to levy a tax on dues and fees paid to buyer’s clubs where the
payment of dues or a fee allows a member to make purchases at a discount.

The language in Oklahoma Tax Commission Rule 710:65-19-77, which could be read to
be in conflict with the past and present administration of the statutory provision, was stricken
from the rule effective June 25, 2006 as shown by the attached copy.

This response applies only to the circumstances set out in your request of April 11, 2005.
Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be generally relied upon
only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and
completely stated, and that there has been no change in applicable law.

If I can be of further assistance, please feel free to contact me.

Sincerely,
OKLLAHOMA TAX COMMISSION

Michael G. Pillow
Tax Policy Analyst
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