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Re: Our File Number LR -05 -056; Sales and Tourism Tax on sales of transportation by carriage

Dear Taxpayers: 

This is in response to your inquiry on whether you should collect and remit sales tax on the sale of the
transportation services you provide by a carriage in You also ask if you should be paying tourism
tax on the gross receipts of the rides. 

There is an exemption in the sales tax code for sales of " local transportation of persons within the
corporate limits of a municipality...." The exemption may be found at 68 O. S. Section 1357( 2). Since the

transportation you provide is solely within the limits of the City of Oklahoma City, the gross receipts from the
sale of the transportation are not subject to sales tax. 

However, Tourism tax is levied on the gross receipts of "Tour bus and sight- seeing passenger carrier
tickets...." Since you are a " sight- seeing passenger carrier" that provides transportation, tourism tax is due on
the gross receipts of the transportation services you provide. The levy of the tax may be found at 68 O. S. 
Section 50012. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of April 11, 2005. Pursuant to

Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied upon only by the entity to whom it
is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and completely stated, and that there has been
no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION

Michael G. Pillow

Tax Policy Analyst

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD • . OKLAHOMA CITY • OKLAHOMA 73194
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