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TAX POLICY' AND RESEARCH DIVISION
TONY MASTIN, DIRECTOR

May 4, 2005

MMISSION
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522 -0063

Re: Our File Number LR -05 -003; Sales tax on the sale of drugs to hospitals

This is in response to your inquiry concerning whether a hospital may make purchases of
drugs, prescribed for patients and administered under the direction of their attending physician, 
exempt from sales tax. I have copied your " FACTS" and your " REQUEST FOR RULING" 

into this letter and our response follows them. 

YOUR FACTS: 

Client owns and operates one or more for - profit hospitals within the state of Oklahoma. 

During the course of patients' treatment, attending physicians will prescribe certain drugs to be
administered to the patients as part of the diagnosis, cure, mitigation, treatment or prevention of

disease. 

YOUR REQUEST FOR RULING

In accordance with the above, we respectfully request on Client' s behalf a determination
by the Commission that, to the extent the drugs purchased by Client would meet the definition of
a " drug" as set forth in Oklahoma Code Annotated Title 68, Section 1352(7), the apparent

requirement under Oklahoma Code Annotated Title 68, Section 1352( 7) that a prescription be

presented in order for the drug to be exempt should be interpreted to mean that the drug is
exempt upon purchase by Client if the drug will be subsequently administered to a patient
pursuant to a " prescription," as defined in Oklahoma Code Annotated 1352( 7) and enumerated

on a patient' s medical chart. 
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OUR RESPONSE: 

Your client, operating one or more hospitals, may make purchases of drugs, exempt from
sales tax, provided the drugs are not " over- the - counter" drugs, and further provided that the

client holds a sales tax permit for each location of each entity that is a hospital engaged in the
administration of the drugs to the patients of the hospitals, as required by Oklahoma Tax
Commission Rule 710:65- 142( b). 

This response applies only to the circumstances set out in your request of December 21, 
2004. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied
upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION

Michael G. Pillow

Tax Policy Analyst


