
December 16, 2004

Re: Our File Number LR -04 -229; Sales tax on the sale ofMobility Enhancing Equipment

Dear

This is in response to your inquiry concerning the sales taxability of Mobility Enhancing
Equipment. 

Mobility Enhancing Equipment which is prescribed by a " practitioner ", as that term is

defined in Oklahoma Tax Commission Rule 710: 65 -13 - 169, the cost ofwhich is reimbursed by
Medicare or Medicaid, is exempt from sales tax in Oklahoma as the sale of a medical device

pursuant to Rule 710: 65 -13 - 173. The documentation a vendor is required to obtain and retain is

set out in the later rule. Copies of the rules are attached to this email. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of November 1, 
2004. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied
upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION

Mike Pillow

Tax Policy Analyst


