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TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION
TONY MASTIN, DIRECTOR

August 30, 2004

Re:  Our File Number LR-04-168; Taxability of phone book advertising
Dear

This is in response to your inquiry wherein you asked if advertising in
phone book is taxable.

Section 1354 (10) of Title 68 specifically levies a sales tax upon advertising of all kinds,
types and characters, including any and all devices used for advertising purposes. Section 1357
(4) of Title 68 exempts from the levy of sales tax advertising space in newspapers, periodicals,
and billboard advertising service, an any advertising through the electronic media, including
radio, television and cable television. Also, see enclosed Commission Rules 710:65-19-265 and
710:65-19-2 and Section 1354 (4) and (10) of Title 68.

Therefore, advertising in the Telephone book is taxable.

This response applies only to the circumstances set out in your request of August 11,
2004 Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be generally relied
upon omnly by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable law. If1 can be
of further assistance, please feel free to contact me.

Sincerely,

Brenda J. Sullivan,
Tax Policy Analyst
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