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Our File Number LR -04 -145; Taxability of installation and/or equipment

Dear

This is in response to your inquiry regarding the taxability of installing
equipment. Please be advised that labor charges for installation, repair or other special

services are not taxable if the vendor and vendee agree to them separately and they are
disclosed as a separate line item on the bill or invoice. See Commission Rules 710: 65 -19- 
158 and 710: 65 -19 -159 ( Copies are enclosed). However, there is one exception to this
general rule. Section 1354 ( 4) of Title 68 levies a sales tax on " all local

telecommunication service and rental charges including all installation and construction
charges and all service and rental charges having any connection with transmission of
any message or image." 

Therefore, the installation of the equipment ( TV receivers) is not subject to sales

tax when separately stated on the invoice from the sale of any equipment. However, you

stated that the invoice states the price of each unit, which indicates a sale has taken place. 
If the units are sold to the private homeowners then sales tax would be due on the price of
each unit sold. 

Additionally, the commission your client receives from the vendor would not be
subject to sales tax but rather income taxes. 
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