November 30, 2004

Re: Our File Number LR-04-119; Sales taxability of a fee charged to receive a paper
invoice.

Dear

This is in response to your inquiry concerning whether a fee charged by a vendor to its
customer in order to receive a paper invoice is subject to sales tax.

Since the fee is charged in connection with the preparation of a paper invoice for either
the taxable sale of tangible personal property which is subject to sales tax or use tax, or the
taxable charge for the provision of a service that is subject to sales tax, and since the fee is not
related to the preparation and delivery of the tangible personal property or the provision of the
service, the fee is not a “delivery charge” nor a handling charge, but is part of the “gross
receipts” of the sale and is subject to sales or use tax. Please see the definitions of the terms used
in this paragraph that are set out in Oklahoma Tax Commission Rule 710:65-1-2 and the
language in Rule 710:65-1-3 concerning the computation of the tax.

This response applies only to the circumstances set out in your request of June 21, 2004.
Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be generally relied upon
only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and
completely stated, and that there has been no change in applicable law.

If T can be of further assistance, please feel free to contact me.

Sincerely,
OKLAHOMA TAX COMMISSION

Michael G. Pillow
Tax Policy Analyst



