
TAX POLICY`AND RESEARCH DIVISION
TONY MASTIN, DIRECTOR

August 13, 2004

MMISSION
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522 -0063

Re: Our file number LR 04 -114; Income Tax Withholding - Oklahoma Resident Employed in
Texas

Dear

This is in response to your inquiry ofJune 16, 2004 wherein you inquired as to the Oklahoma
income tax withholding requirements for wages earned by an Oklahoma resident who works in the state
of Texas. Following is a restatement of the example in your letter, the question posed, and our response
thereto. 

Example:. 

An Oklahoma resident who works in the state of Texas ( doesn' t require state withholding taxes) 

Question: 

Do you require withholding of Oklahoma withholding tax on an Oklahoma resident if they
work in a state that does not have a state withholding tax? If so, how is it reported on the W -2
form? 

Response: 

Oklahoma income tax withholding on wages isgenerally required under theprovisions 68 0. S. g 2385. 1 et seq. 
Oklahoma income tax withholding is requiredfor resident individuals thatperform servicesfor an employer, if
the employer has an ofce, warehouse orplace ofbusiness in Oklahoma. Ifthe employer has no connection i.e. 
an office, warehouse orplace ofbusiness in Oklahoma, then Oklahoma income tax is not required to be withheld. 
The Oklahoma resident individual workingfor anon- resident employer is subject to Oklahoma income tax, even
ifno Oklahoma income tax is withheld. Many nonresident employers voluntariy withhold Oklahoma income
tax in these instances I have enclosed a copy of68 O.S. 5 2385. l -6foryour review. Oklahoma income and
income tax withheld is reported on the i- 2form box 20. 
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This response applies only to the circumstances set out in your request of June 16, 2004. 
Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied upon only by
the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and completely
stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to call me at (405) 521 -3133. 

Sincerely, 

FOR THE KLAHOMA TAX COMMISSION

P- ryk
Michael C. ufmann

Tax Policy Analyst


