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TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION
TONY MASTIN, DIRECTOR

June 17, 2004

Re:  Our File Number LR-04-079; Exempt status of sales made at student
cafeteria and snack bar

Dear

This is in response to your request for a sales tax exemption for the food sales
made on the campus of in the student
cafeteria and snack bar. I have scanned your fact scenario into this letter, followed by our
response.

a state owned college,
has a Student Union on campus. Inside the Student Union is a cafeteria
and snack bar, which is not operated for profit, but for the students, staff
and faculty on campus. At times, visitors to the College may utilize the
cafeteria and snack bar, but it is primarily for the use of students, staff
and faculty. The College Food Service and the Student Union is
operated by the College. The students who are living in the dorms
purchase a meal plan each semester which allows them to utilize the
cafeteria. The snack bar is utilized by commuting students and also
students living on campus. Although the Student Union is open to the
general public, this is not its primary purpose.

We are asking for a sales tax exemption for this operation as
permitted in Oklahoma Statutes, 1991, Title 68 Revenue and
Taxation, Article 13 Sales Tax Code, Section 1356.”

Based on the above scenario, it is my understanding that the College Food Service
and the Student Union 1s operated by the College and does not contract with any outside
management company for a profit. Although, the public utilizes the student cafeteria and
snack bar, it is operated primarily for students, staff and faculty.
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Therefore, pursuant to O. S. Title 68 Section 1356 (5) and Commission Rule

710:65-13-210 (i), copy enclosed, food
sales in the Student Union cafeteria and snack bar are exempt from sales tax.

This response applies only to the circumstances set out in your request of May 5,
2005. Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be generally
relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have
been accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable
law. IfI can be of further assistance, please feel free to contact me.

Sincerely, .
renda J. Sullivan :

Enclosure



