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TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION
TONY MASTIN, DIRECTOR

Re: Our File Number LR -04 -049; 

Dear

MMISSION
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522 -0063

Taxability of shipping charges

This is in response to your inquiry regarding separately stated shipping charges of
a direct sales company. You asked should shipping charges be included in the sales tax
base? Please be advised that the sales tax treatment of shipping and handling charges for
multi -level sales is governed by Oklahoma Tax Commission Rule 710: 65 -19 -214. A copy
is enclosed, which provides in part: 

c) Shipping and handling charges that result from the shipment of multi -level
sales merchandise to the distributor or the distributor's customers are not subject to sales

tax, if separately stated. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of March
20, 2004. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be
generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent
facts have been accurately and completely stated, and that there has been no change in
applicable law. If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely

lkA 
enda Sull van

Tax Policy Analyst

cc: Jerry Webb, Assistant Director, Taxpayer Assistance
Enclosure
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