
TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION
TONY MASTIN, DIRECTOR

January 27, 2004

MMISSION

Re: Our File Number LR -04 -009; Taxability of donations

Dear

PHONE ( 405) 521 -3133
FACSIMILE ( 405) 522.0063

This is in response to your inquiry wherein you asked if your organization can
transfer donated used and surplus items with a voucher to other not for profit entities
without collecting sales tax on the voucher transactions. 

Please be advised that sales tax would not be due since the donated items are
being removed from a tax paid inventory, as stated in your correspondence, rather than
from a tax exempt inventory, i.e. sales for resale. The taxable event occurs within your , 
organization and not because of the transfer of items between your organization and the
other not for profit entities. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of January
2, 2004. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be
generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent
facts have been accurately and completely stated, and that there has been no change in
applicable law. If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

mcerely, 

Brenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst

cc: Jerry Webb, Deputy Director
Taxpayer Assistance Division

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD • . OKLAHOMA CITY • OKLAHOMA 73194

IT IS OUR MISSION TO SERVE THE PEOPLE OF OKLAHOMA BY PROMOTING TAX COMPLIANCE THROUGH QUALITY SERVICE AND FAIR ADMINISTRATION


