
TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION
TONY MASTIN, DIRECTOR

MMISSION
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE ( 405) 522 -0063

RE: Our File Number LR -03 -288; Taxability computer hardware, software and
related services

This in response to your inquiry for guidance on the taxability for the above
subject. I have scanned your question and transaction into this letter, followed by our
response. 

We are seeking guidance on the taxability of computer hardware, 
software and related services. Our specific product taxability
questions are detailed below. It would be helpful to us if you indicate

any statutes or authorities you use. 

Question: Are the following subject to sales or use tax in your state? 

Canned computer software

1. The sale of canned computer software

a. delivered via tangible medium such as disk or tape

Our reponse: Yes, see Commission Rule 710: 65 - 19 - 52 subsection ( c). 

b. delivered via load and lead ( going to the customer' s place of

business, loading it ourselves sometimes using tangible media, 

then taking all tangible media with us and leaving) 

Our response: Yes, same as the above. 

C. delivered electronically ( FTP) 

Our response: No, see Commission Rule 710: 65 - 19 - 156 subsection ( c) 

2) . 

2. The lease of canned computer software

Our response: Yes, subsection ( c) of 710: 65- 19 - 52. 

3. Charges to customize canned software

Our response: Yes, subsection ( f) of 710: 65- 19 - 52. 
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4. Mandatory maintenance agreements as a condition of the sale of

canned computer software

Our response: No, see subsection ( d) ( 1). 

5. Mandatory maintenance agreements for canned computer software

which include upgrades or manuals

Our response: Yes, see subsection ( d) ( 2)( A). 

6. Mandatory maintenance agreements which include consulting, 

support services and training services

Our response: No, see subsection ( d) ( 3). 

7. Optional maintenance contracts for canned computer software that
includes upgrades and manuals

Our response: Yes, see subsection ( d) ( 2). 

8. Optional maintenance contracts for canned computer software which

include consulting, support services and training services

Our response: No, see subsection ( d) ( 3). 

Custom computer software

1. The sale or lease of custom computer software

Our response: Subsection ( g) of the above rule states that " the

sale of a customer program is a service transaction, and therefore, is
not subject to tax. In addition, charges for maintenance are not

taxable." Accordingly, the following transactions would not be taxable. 

a. delivered via tangible medium such as disk or tape
b. delivered via load and lead ( going to the customer' s place of

business, loading it ourselves sometimes using tangible media, 

then taking all tangible media with us and leaving) 
C. delivered electronically ( FTP) 

2. Optional custom computer software maintenance agreements which do
not include an upgrade

3. Optional custom computer software maintenance agreements which

include upgrades and manuals
4. Optional custom computer software maintenance agreements which

include consulting, support services and training services" 

This response applies only to the circumstances set out in your request of
December 10, 2003. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may
be generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all
pertinent facts have been accurately and completely stated, and that there has been no
change in applicable law. If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 

BrdaVRia

Tax Policy Analyst


