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TAX POLICY AND RESEARCH DIVISiON
TONY MASTIN, DIRECTOR

December 31, 2003

Re:  Our File Number LR-03-266; Taxability of repairs of tangible personal
property and real property

This 1is in response to your request for a ruling of the taxability for the above subject. I have
scanned your questions into this letter, followed by our response.

“We are seeking guidance on the taxability of repair services. Our specific
product taxability questions are detailed below. It would be helpful to us if
you indicate any statutes or authorities you use.

Questions:

1. Are repairs of tangible personal property subject to sales or use tax in
Oklahoma? (if some types of repairs of tangible personal property in your
state, and some types are not, please point us to a definition or
regulation which delineates which are taxable as which are not.)

Our Response: Please be advised that labor charges for installation, repairs
or other special services are not taxable if the vendor and vendee agree to them
separately and they are disclosed as a separate line item on the bill or
invoice. See Commission Rules 710:65-19-158 and 710:65-19-159. However, there is
one exception to this general rule. Section 1354 (4) of Title 68 levies a sales
tax on "all local telecommunications service and rental charges including all
installation and construction charges and all service and rental charges having
any conihection with transmission of any message or image." See Commission Rules
710:65-19-329 and 710:65-19-330.

2. Are repairs to real property subject to sales or use tax in Oklahoma?”

Our Response: In contrast to the above, contractors and/or subcontractors
are the consumers/users of items purchased to improve real property. They pay
tax on the materials used in their contracts and do not charge sales tax on a

performance contract.
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This response applies only to the circumstances set out in your request of November 18,
2003 . Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be generally relied
upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately
and completely stated, and that there has been no change in applicable law. If I can be of further
assistance, please feel free to contact me.

Sincerely,

NPt

Tax Policy Analyst



