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Taxability of protective or safety clothing and

This is in response to your request for a ruling of the taxability for the above subject. I have
scanned your questions into this letter, followed by our response. 

We are seeking guidance on the taxability of protective clothing. Our specific

product taxability questions are detailed below. It would be helpful to us if

you indicate any statutes or authorities you use. 

Questions: 

1. Is protective clothing subject to sales or use tax in Oklahoma? 

Our Response: Protective clothing is subject to sales /use tax' in Oklahoma. 
It depends on the origination of the sale to determine which tax is due. 

2. If protective clothing is exempt, what are the criteria it must conform to

in order to qualify for the exemption? 

Our Response: N/ A

3. Is the taxability of protective clothing different from the taxability of
safety clothing? 

Our Response: NO. 

4. What is the taxability of protective clothing within the manufacturer' s
exemption? Scenario: A manufacturer provides protective clothing free of
charge to employees for use at work for the purpose of protecting

employees from bodily injury." 

Our Response: Please be advised that OSHA required safety equipment, such as

safety goggles, gloves, aprons, shoe and sleeve protectors or other protective

or safety apparel used in a manufacturing operation, qualify for the
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manufacturing exemption found in 68 O. S. Section 1359, copy enclosed. Also, see

Commission Rule 710: 65 - 13 - 150. 1 subsection ( b)( 2)( B), Manufacturing supplies, 
for a non- inclusive list of exempt clothing for manufacturing. 

This response applies only to the circumstances set out in your request ofNovember 18, 
2003 . Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied
upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately
and completely stated, and that there has been no change in applicable law. If I can be of further
assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 

BrdendaeJ. Sulli an

Tax Policy Analyst


