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Re: Our File Number LR -03 -222; Sourcing of sales for the purpose of collecting sales tax

This is in response to your inquiry concerning the sourcing of sales for the purpose of
imposing local sales tax. Your fact situation is set out below followed by your questions. Our

responses follow each question. 

Your Fact Situation

We are a manufacturer of metal building components, etc. We do not deliver, install, erect, or
otherwise, perform any functions at the site where the customer intends to utilize our products. 

All our sales are over the counter. We do not own or operate any delivery vehicles of any kind. 

Your Questions: 

a. When a customer purchases and picks up an order at our facility and we are
short an item, such as screws, and the customer does not want to return to
pick up the small shortage and requests us to ship the shortage UPS, as an
example, do we tax him/her on the shortage at our location or at the UPS
delivery point? 

Response: The taxes that are due are the taxes in effect at the UPS delivery
point. 

b. When a customer purchases and pays for an order at our counter and then

the customer hires someone, a third party, to pickup his /her purchase and
deliver it to his location, which taxing authority is correct? Our business

location or the customer' s location? 

Response: The taxes that are due are the taxes in effect at the customer' s

location, if the " third party" is a shipping company. 
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b 1. It would appear to us the customer's representative, acting on behalf of the
customer himself, is taking possession of the merchandise at our facility, 
thus, making our facility the taxing authority, am I correct in this
assumption? 

Response: If you are delivering the goods sold to a shipping company, the
tax is due at the point the shipping company delivers the goods to your
customer. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of October 2, 
2003. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied
upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION

Michael G. Pillow

Tax Policy Analyst


