
TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION
TONY MASTIN, DIRECTOR

December 4, 2003

PHONE ( 405) 521- 3133
FACSIMILE ( 405) 522-0063

Re: Our File Number LR -03- 182; Sales tax on the sale of yearbooks to parents

Dear

This is in response to your company' s inquiry concerning whether sales or use tax is due
on the sale of yearbooks to purchasers that remit the cost of the yearbook directly to your
company rather than paying the school for the yearbook. 

For those yearbooks sold where the purchaser makes payment directly to your company, 
and does not make payment to the school, sales tax is due since the sale is not being made by the
school. Only sales made by public or private schools, and the school related organizations as set
out in Oklahoma Tax Commission Rule 710:65- 13- 210(k), are exempt from sales tax. Sales
made by your company are not. A copy of this rule is enclosed. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of September 12, 
2003. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied
upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION

Michael G. Pillow

Tax Policy Analyst

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD • . OKLAHOMA CITY • OKLAHOMA 73194
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