
TAx POLICY AND RESEARCH DIVISION
TONY MASTIN, DIRECTOR

July 11, 2003

Via email to

4

PHONE ( 405) 521- 3133
FACSIMILE ( 405) 522-0063

Re: Our File Number LR -03- 105; Sales Tax on concrete used to build a water treatment
plant. 

Dear

This is in response to your inquiry concerning the ability of a manufacturer to make
purchases of concrete, exempt from sales tax, to be used in building a water treatment plant. 

Oklahoma Tax Commission Rule 710: 65- 13- 150. 1 exempts materials sold to a

manufacturer for use in a manufacturing operation. However, " site construction" is specifically
excluded from the definition of " manufacturing operation". Therefore, concrete used in the

building of a water treatment plant would not be exempt when sold to a manufacturer. A copy of
the rule is enclosed. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of May 30, 2003. 
Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied upon
only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and
completely stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION

Michael G. Pillow

Tax Policy Analyst

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD • . OKLAHOMA CITY • OKLAHOMA 73194
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