OKLAHOMA TAX COMMISSION

TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION PHONE (405) 521-3133
TONY MASTIN, DIRECTOR FACSIMILE (405) 522-0063

May 5, 2003

Re:  Our File Number LR-03-076; Tax status of Body shops and car
dealers on purchases of related items for automobile painting

Dear

This is in response to your request for clarification, in view of Commission Rule
710:65-19-11 subsections (a) and (d), of which items, when purchased by body shops and
car dealers that hold Oklahoma Sales Tax Exemption Certifications, are subject to sales
tax.

Oklahoma Tax Commission Rule 710:65-19-11 subsections (a) and (d) state that
painters and body shops are consumers/users of paint and related supplies used by them
in the repair and/or painting of motor vehicles and therefore sales or use tax is due and
payable upon the acquisition of such purchases.

Consequently, purchases of items for the repair and/or painting of motor vehicles
by body shops and car dealers are subject to sales or use tax even though they may hold
an Oklahoma Sales Tax Exemption Certificate.

This response applies only to the circumstances set out in your request of April
10, 2003. Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be
generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent
facts have been accurately and completely stated, and that there has been no change in
applicable law. IfI can be of further assistance, please feel free to contact me.

Sincerely,

ézfﬁ. Sugan

Tax Policy Analyst
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