
TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION
TONY MASTIN, DIRECTOR

April 21, 2003

MMISSION
PHONE ( 405) 521 -3133

FACSIMILE (405) 522 -0063

Re: Our File No. LR -03 -073 ( Gross Production) Tax Deduction. 

Dear

This letter is in response to your inquiry as to whether charges levied by upon certain
gas producing properties may be deducted from Gross Production Taxes. 

The facts as stated in your letter describe how determined that the costs of getting gas
from the wellhead to the purchase /transfer point costs a minimum of Two - hundred dollars

200.00) for each meter operated by To offset these costs,        implemented a
fee, which is referred to as a " Low Flow Meter Fee" that charges to each wellhead that

does not allow for the recovery of costs through normal procedures. The fee is allocated to each

producer accordingly as stipulated in each purchase contract. 

Based upon the facts provided in your letter, it is apparent that the " Low Flow Meter Fee" 

charged by to producers of wells that produce low volumes of gas for sale to
would be deemed costs for delivering gas to the first purchaser. Such costs are

considered marketing costs and are deductible from the levy of Gross Production Tax in
accordance with specific guidelines, which I have attached. 

If you should have any questions or need additional information you may contact me at 405 -521- 
3133. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of March 3, 2003. 
Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied upon
only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and
completely stated, and that there has been no change in applicable law. 

Sincerely, 

MarkppJ. Hendrix

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD • OKLAHOMA CITY • 
OKLAHOMAT9411cy

Analyst

IT IS OUR MISSION TO SERVE THE PEOPLE OF OKLAHOMA BY PROMOTING TAX COMPLIANCE THROUGH QUALITY SERVICE AND FAIR ADMINISTRATION


