
TAX POLICY AND RESEARCH DiviSION
TONY MASTIN, DIRECTOR

June 24, 2003

Via email to

PHONE ( 405) 521 -3133
FACSIMILE ( 405) 522 -0063

Re: Our File Number LR -03 -065; Sales tax on maintenance contracts for custom software

Dear Sir or Madam: 

This is in response to your inquiry which I have copied into this letter. Our responses

follow each question. 

Is sales tax charged on a maintenance contract for a custom software package at the

time of purchase? In addition, is the annual renewal of this maintenance contract

taxable thereafter? (this may or may not include patches /upgrades for the custom
software) 

Response: Charges for maintenance contracts for custom software are not subject to

sales tax whether they are charged at the time ofpurchase or at some later time. This is
true whether or not they provide for patches /upgrades, so long as the software remains
custom software. A copy of Oklahoma Tax Commission rule 710: 65 -19 -52 that relates to
transactions concerning computers and software is attached. 

2. Does Oklahoma charge sales tax to its own state and local government agencies? 

Response: The State of Oklahoma and its agencies and political sub - divisions are

exempt from sales tax. Upon request, a letter will be issued to the unit of government

that sets out the exemption. A vendor, in order to be relieved of liability from collecting
sales tax, is required to obtain a copy of that letter along with a statement that the
purchase is being made by the governmental entity with funds of the entity. Copies of
Oklahoma Tax Commission Rules 710:65 -7 -6 and 710:65 -7 -15, which deal with this

subject are attached. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of March 27, 
2003. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied
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upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION

n

Michael G. Pillow

Tax Policy Analyst


