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Re: Our File Number LR -03 -044; Sales tax on the sale of the periodical

This is in response to your inquiry about whether you are required to obtain any
paperwork to qualify for a sales tax exemption when purchasing your magazine from the printer. 

Sales of both newspapers and periodicals like your magazine are exempt from sales tax

on any sale at any point in the publishing process through and including the point they are sold to
consumers. You do not need to hold a sales tax permit in order to make purchases of your

magazine exempt from sales tax since all sales of periodicals are exempt from sales tax by the
language of 68 O. S. Section 1354(A)(1). A copy of this entire section of the statutes is enclosed
along with a copy of Oklahoma Tax Commission Rule 710:65 -13 -190 which deals primarily
with the definition of newspapers and periodicals and with the exemption of sales to consumers. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of February 18, 
2003. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied
upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION

Michael G Pillow

Tax Policy Analyst
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