
TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION
TONY MASTIN, DIRECTOR

December 12, 2002

PHONE ( 405) 521- 3133
FACSIMILE ( 405) 522-0063

Re: Our File Number LR -02- 215; Tax status of the sale of equipment
based on a credit for trade- in

Dear

This is in response to your question as to whether sales tax should be calculated
on the sales price of the sale of a new Laser System or based on the $ 10, 000. 00 credit that

is given to a customer on a trade- in' of their old system. 

Please be advised that Oklahoma does not allow for trade- in when calculating
sales tax on the sale of tangible personal property, other than the exception found at
Section 1352 ( 7) ( e) of Title 68 and Commission Rule 710: 65- 19- 72. 

Therefore, sales tax is due on the sales price of the new Laser System. 

Enclosed is a copy of the above Commission Rule. Should you have further

questions or if I can be of further assistance please feel free to contact me. 

Sincerely, 

Brenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD • OKLAHOMA CITY • OKLAHOMA 73194

IT IS OUR MISSION TO SERVE THE PEOPLE OF OKLAHOMA BY PROMOTING TAX COMPLIANCE THROUGH QUALITY SERVICE AND FAIR ADMINISTRATION


