OKLAHOMA TAX COMMISSION

PHONE (405) 521 3]33
FACSIMILE (405) 522-0063

TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION
TONY MASTIN, DiRECTOR

November 18, 2002

Re: Our File No LR-02-205; Sales tax on purchases by a contractor with an Authority.
Dear

This is in response to your inquiry concerning whether sales tax is due on purchases by your
company, which is a general contractor, on a project where the owner of the property is
County Hospital Authority.

The first sentence of Oklahoma Tax Commission Rule Number 710:65-13-550 states, “Trust
Authorities organized pursuant to 60 O.S. Section 176 et seq. may purchase material exempt from
sales tax, but may not appoint an agent to do so”. A complete copy of the rule is enclosed.

Therefore, neither nor any of its subcontractors, may make
purchases, exempt from sales tax, based on an agency relationship with County Hospital
Authority.

This response applies only to the circumstances set out in your request of November 12,
2002. Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be generally relied upon
only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and
completely stated, and that there has been no change in applicable law.

If I can be of further assistance, please feel free to contact me.

Sincerely,
OKLAHOMA TAX COMMISSION

N B ¥ W
Michael G. Pillow

Tax Policy Analyst

Enclosure: (1)
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