
OKLAHOmA' TAX COMMISSION
TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION PHONE ( 405) 521- 3133
TONY MASTIN, DIRECTOR FACSIMILE ( 405) 522-0063

December 11, 2002

RE: Our file number LR -02-201; Taxability of internet services

Dear

This is in response to your request regarding the taxability of your company' s internet
services. I have scanned your fact scenario and transaction into this document, followed by our
response. 

DCS) will soon offer a new product consisting
of a purely internet service. DCS currently sells, rents, and services computer
equipment. DCS has salesmen; some of whom may live in your state and others
who travel into your state to make sales calls on clients and potential clients. DCS

also has repair personnel; some of whom may live in your state and others who
travel into your state to repair tangible personal property sold by DCS. DCS

currently bills and remits the proper sales tax on its taxable sales and services. 

DCS requests a written opinion on which it can rely should it be audited on whether
the internet sales to clients in your state are subject to your sales or use tax. These
are the facts. 

The connection is made over the internet and is available to anyone. No

software is downloaded to the computer of the client in your state. The

servers to which the clients connect are located in TX. 

DCS will offer three services for its annual fee; no tangible property is
sold: 

1. The ability to connect to vendor internet sites through the DCS site. 
The DCS site acts only as a portal. 

2. The ability to create a purchase order that remains on the DCS
website that can be viewed by the DCS client and by the chosen
vendor to track its progress through the transaction process. 
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3. The ability to create a purchase order that can be viewed by
several vendors on which the vendors will place bids to fill the
purchase order. 

The transaction for the sale of goods between the DCS client and its
chosen vendor is strictly between those two entities and in no way
involves DCS. DCS' s only activity is the sale of the service to allow the
two entities to contact each other." 

Please be advised that the facts and the transaction described relates to Commission Rule
710: 65- 19- 156 and are not subject to Oklahoma' s sales tax. See subsections ( a) and ( b), a copy
of the rule in its entirety is enclosed. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of October 31, 
2002. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied
upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable law. If I can be
of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 

Brenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst

Enclosure


