
TAX POLICY AND RESEARCH DIVISI( x
TONY MASTIN, DIRECTOR

October 7, 2002

Re: Our File Number LR -02- 170; 
field services

Dear

PHONE ( 405) 521- 3133
FACSIMILE ( 405) 522-0063

Tax status of invoiced items for oil

This is in response to your request for an opinion regarding taxation of various
items on the fax invoices that you submitted. 

Based on your company' s method of invoicing its customer, it appears that the
invoices represent a sale of products and services. Based on this invoicing method, your
company is operating as a vendor making sales of tangible personal property and should
charge, collect and remit sales tax on the total costs billed. In the case where the contract

provides that both products and services are to be supplied, to the extent that the services
are a part of "gross receipts or gross proceeds", the total consideration for the sale would

be taxable, or to the extent the performance is distinct from part of the sale of products, 
then the labor would not be taxable. 

Generally, labor charges for installation, repair or other services are not taxable if
the vendor and vendee agree to them separately and they are disclosed as a separate line
item on the bill or invoice. The same is for transportation, if the delivery is not part of
the consideration for the sale and the charges are separately stated on the invoice, then the
charges would not be taxable. Also, refer to Commission Rules OAC 710: 65- 19- 158, 

710: 65- 19- 159 and 710: 65- 19- 70. 

Therefore, sales tax is due on all the lined items except for the pipe transportation

charge, crane truck, per hour (furnishing equipment with an operator), state overweight

permits, and crew stand- by subsistence. 
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Conversely, contractors and/ or subcontractors are the consumer/users of items
purchased to improve real property. They pay tax on the materials used in their contracts
and do not charge sales tax a performance contract. 

For your information I have enclosed Rules regarding Contractors in Oklahoma
and the aforementioned rules. If I can be of further assistance, please contact me. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of
September 13, 2002. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling
may be generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all
pertinent facts have been accurately and completely stated, and that there has been no
change in applicable law. If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 

Brenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst

Enclosures


