
Under these circumstances, is the sale from COMPANY to Company A a sale for
resale? Is the sale from Company A to Customer B a sale for resale? 

Verifications you requested. 

Since Company A is not registered and appears not to have nexus with
Oklahoma in its business relationships, Oklahoma is not able to require it

to collect and remit sales and use tax. 

Response: If Company A holds title to goods in Oklahoma, according to your first fact situation, it has
sufficient physical connection with Oklahoma to be required to register and obtain an Oklahoma sales tax

permit and collect sales tax on any taxable sales it may make. Furthermore, if Company A sales goods to
Company B and either the goods are located in Oklahoma at the time of sale, the goods are delivered in
Company A' s vehicle or are installed by Company A' s employees, then Company A is required to obtain an
Oklahoma sales tax permit. If Company A is required to hold an Oklahoma sales tax permit and does not do
so, it may not make purchases, for resale, exempt from sales tax. Please note that if Company A holds title to
goods in Oklahoma, tax responsibilities other than for sales tax will exist. 

Under these circumstances neither COMPANY nor Company A would be required to
collect and remit Oklahoma sales tax on this transaction. 

Response: If COMPANY sales to Company A, which holds a sales tax permit, or if both the sales to and
by Company A are made in such a manner that Company A is not required to hold a sales tax permit, the
sales, which are sales for resale, would be ones on which an exemption from Oklahoma sales tax could be

claimed by both COMPANY and Company A. 

To document an exempt sale to Company A, the state requires that COMPANY

obtain a resale certificate from Company A indicating that its purchases
from COMPANY are for resale. Since Company A is a foreign corporation, this

should be included on the certificate and any additional information
regarding the location of Company A should be attached. COMPANY should

retain this document in its records as evidence of the exempt sale. 

However, as an alternative, COMPANY may keep on record a letter from Company
A stating that Company A has no nexus with Oklahoma for sales tax purposes
and that items purchased by Company A from COMPANY are intended for resale. 
In addition to the exemption certificate a copy of the sales invoice showing
the name and identity of Company A should be retained. 

Accordingly, as long as COMPANY follows the above- mentioned requirements, 

COMPANY is not required to collect and remit sales for the sales of tangible

personal property to Company A. 

Response: If Company A does not hold title to goods in Oklahoma, does not sell goods that are located
in Oklahoma at the time of sale, does not deliver goods in its own vehicles or does not install goods in
Oklahoma, it may make purchases exempt from tax for resale in Oklahoma by giving a resale certificate to
COMPANY and stating it is making the purchases for resale. Please refer to Oklahoma Tax Commission
Rule 710: 65- 13- 200. A copy is attached to this email. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of September 18, 
2002. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied

upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable law. 


