
TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION
TONY MASTIN, DIRECTOR

September 27, 2002

Re: Our file number LR 02- 161; Income Tax Withholding - Non Resident

Dear

This is in response to your inquiry of September 17, 2002 wherein you inquired as to the
income tax withholding requirements of a non-resident individual. Following is a restatement of the
facts outlined in your correspondence, the question posed and our response thereto. 

Facts: 

You are a resident ofGeorgia employed by You are currently attending
a training school at in Oklahoma. You do not perform any
services for compensation in the state of Oklahoma. is currently
withholding Oklahoma income tax. 

Question: 

Is correct in withholding Oklahoma income taxfrom yourpay? 

Response: 

Withholding ofOklahoma income tax is generally required by every employer paying wages
to their employees in Oklahoma. (68 O.S. § 2385.2) Employers are defined as " anyperson
including any individual, fiduciary, estate, trust, partnership limited liability company or

corporation) transacting business in or deriving income from sources within the state of
Oklahomafor whom an individualperforms orperformed any service... " ( 68 0. S. § 2385.1

b). Employees are defined as... " any `resident individual' as defined by Section 2353 of
this title, performing servicesfor an employer, either within or without or both within and
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without the State ofOklahoma, and every other individual performing services within the
State of Oklahoma, the performance of which services constitutes, establishes, and

determines the relationship between the parties as that ofemployer and employee. 

Based on the information that you submittedyou are not performing services in Oklahoma. 
As such, Oklahoma income tax withholding is not required. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of September 17, 
2002. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied upon
only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and
completely stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to call me at (405) 521- 3133. 

Sincerely, 

FOR THE OKLA OMA TAX COMMISSION

G 

Michael C. Kaufmann

Tax Policy Analyst


