
September 6, 2002

Re: Our File Number LR -02- 153 Sales or use tax due on third party drop shipments

Dear

This is in response to your inquiries concerning whether Oklahoma sales or use tax is due
on sales where a sale is made under the circumstances set out in your emails: 

We have nexus with your state. Our customer

does not have nexus in your state. They instruct a

common carrier to pickup their orders from us in

Missouri and take them to their customers in Oklahoma. 

The title passes to them at our dock ( F. O. B. Origin

point). Are we required to either charge sales & use

tax and/ or collect sale & use from that customer that

does not have nexus in your state?" 

We have nexus with your state. Our Customer

does not have nexus in your state. They instruct a

common carrier to pick up their orders from us in

Missouri and take them to their customers in Oklahoma. 

The shipping directions are F. O. B. shipping point. 

Are we required to either charge sales & use tax

and/ or collect sales & use from that customer that

does not have nexus in your state?" 

During our telephone conversation, you stated that the words " shipping point" implied
destination point. 
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Based on the facts as set out above, since your company has nexus with the state of
Oklahoma, you are required to charge sales tax or use tax, as may be applicable, on all sales
made into Oklahoma that are not otherwise exempt. Please see Oklahoma Tax Commission rule
710:65- 21- 3. However, since the sales are being made to your customer, for resale, and since
your customer is not a resident of Oklahoma, you may exempt the sales to your customer as sales
for resale if you will obtain from them a statement that they are making the purchases for resale
along with a copy of their home state permit. The documentation required to relieve a vendor of
liability for sales made for resale is covered by Oklahoma Tax Commission Rules 710: 65- 7- 6; 
710:65- 7- 8 and 710:65- 13- 200. Copies of the rules mentioned are attached. 

This response applies only to the circumstances set out in your requests of September 3
and September 4, 2002. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be
generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts
have been accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION

Michae L` Pilooww

Tax Policy Analyst


