Mike Pillow

From: Mike Pillow

Sent: Monday, May 20, 2002 5:02 PM

To:

Subject: Our File Number LR-02-065; Sales tax on the acquistion cost of gas compressors.

In your email of May 14, 2002 you asked the following questions. Our responses follow each.

1) If a compressor built in Texas by . goes to its first contract as a non-operated rental of TPP
in Oklahoma, is tax due to Oklahoma on the cost of the parts to build, repair or maintain the compressor?

Response: If. holds a valid Oklahoma Sales Tax Permit, the acquisiton cost of the unit is not
subject to sales tax and neither are repair parts and items used to maintain the compressor. Please see Oklahoma Tax
Commission rule 710:65-1-11. A copy has been sent to you.

2) Pertaining a bit to question one, if a compressor goes to a non-operated contract within the state of Texas, then
later goes to a different non-operated contract located in the state of Oklahoma, is Oklahoma tax due on the parts
purchased to build the compressor?

Response: No use tax is due on the compressor if it is brought into Oklahoma for the purpose of it being leased in
Oklahoma. Instead, if holds an Oklahoma Sales Tax Permit, the compressor will have been
brought into Oklahoma for resale and the resale exemption would apply to it. Please refer to Oklahoma Tax Commission
rule 710:65-13-200. A copy has been sent to you

This response applies only to the circumstances set out in your request of May 14, 2002. Pursuant to Commission Rule
710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all
pertinent facts have been accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable law.

Sincerely,

Michael G. Pillow

Tax Policy Analyst

Tax Policy and Research Division
Oklahoma Tax Commission



