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March 27, 2002

Re:  Our file Number LR-02-027; Sales and Use Tax on Drop Shipments

Dear

This is in response to your inquiry conceming the applicability of sales and use
tax to drop shipments into Oklahoma. Your fact pattern is set out below and is followed
by your request and our response.

Fact Pattern

Our company is an out-of-state vendor that is licensed to do business in Oklahoma. We
have a customer located in a foreign country that purchases merchandise from us and
resells the merchandise to their customers in the state of Oklahoma. We ship the
merchandise purchased by this customer directly to their Oklahoma customers. Our
billing is sent to the foreign customer who bills their own customers accordingly. The

foreign customer does not have nexus in Oklahoma and is not registered to do business in
Oklahoma.

Your Question

We hereby request a ruling with regard to the tax treatment of the drop shipments made
in behalf of our foreign customer. Are we required to collect sales or use tax from this
foreign reseller?

Our Response

Vendors who are not residents of Oklahoma are not required to hold Oklahoma
Sales Tax permits in order to be eligible to make a purchase, exempt from sales tax, as a
purchase for resale. To document that the sale is exempt, you should obtain from the
foreign vendor a statement that it is not a resident of Oklahoma and that it is making the
purchase for the purpose of resale. This response is based on the goods being shipped
into Oklahoma from a point outside Oklahoma via common carrier and the goods not
being installed in Oklahoma by you, your customer or an agent of either. A copy of
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Oklahoma Sales Tax Rule 710:65-13-200, which deals with the exemption for sales for
resale is enclosed.

This response applies only to the circumstances set out in your request of March
15, 2002. Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be
generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent
facts have been accurately and completely stated, and that there has been no change in
applicable law.

If I can be of further assistance, please feel free to contact me.

Sincerely,
OKLAHOMA TAX COMMISSION

Michael G. Pillow

Tax Policy Analyst

Enclosure
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