
February 25, 2002

Re: Our file Number LR -02- 023; Rentals

Dear

This is in response to your inquiry as to whether the rental of a hospital bed is subject to
sales tax. 

Section 1354 ( 1) of Title 68 specifically levies a sales tax " upon all sales, not otherwise
exempted in the Oklahoma Sales Tax Code". " Sales" means the transfer of either title or
possession of tangible personal property for a valuable consideration regardless of the manner, 
method, instrumentality, or device by which the transfer is accomplished in this state, or other
transactions as provided by this subsection, including but not limited to the exchange, barter, 
lease, or rental of tangible personal property resulting in the transfer of the title to or
possession of the property." 

The Commission promulgated Rule 710: 65- 1- 11 which specifically states that " the gross
receipts or gross proceeds derived from the rental or lease of tangible personal property are
subject to sales tax." A copy of Rule 710: 65- 1- 11 is enclosed for your information. 

Therefore, the hospital bed rental is subject to Oklahoma sales tax. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of February 19, 
2002. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied
upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable law. If I can be
of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 

Brenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst

Enclosure
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