
TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION
TONY MASTIN, DIRECTOR

January 29, 2002

Re: Our File No. LR -02- 01 l; 

Dear

PHONE ( 405) 521- 3133
FACSIMILE ( 405) 522.0063

Tax status of room and equipment rentals

Your correspondence of January 22, 2002 was forwarded to me for a response. In
your inquiry you requested a ruling on the taxability of your Conference & Events Center

rentals for rooms, equipment and tablecloths for activity tables. 

Please be advised that the renting of rooms for events such as conferences and
meetings and other functions is neither a transfer of title or possession of tangible

personal property, nor is it one of the enumerated services for which a sales tax is levied
in Oklahoma. 

Section 1354 A ( 1) of Title 68 specifically levies a sales tax " upon all sales, not
otherwise exempted in the Oklahoma Sales Tax Code. " Sales" means the transfer of

either title or possession of tangible personal property for a valuable consideration
regardless of the manner, method, instrumentality, or device by which the transfer is
accomplished in this state, or other transactions as provided by this subsection, including
but not limited to the exchange, barter, lease, or rental of tangible personal property

resulting in the transfer of the title to or possession of the property." 

The Commission promulgated Rule 710: 65- 1- 11 which specifically states that
the gross receipts or gross proceeds derived from the rental or lease of tangible personal

property are subject to sales tax". A copy of Rule 710: 65- 1- 11 is being faxed with this
letter for your convenience. 
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Therefore, the equipment, i. e. microphones, overhead projectors, and televisions, 
and tablecloths for activity tables are subject to Oklahoma sales tax. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of January
22, 2002. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be
generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent
facts have been accurately and completely stated, and that there has been no change in
applicable law. If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 

Brenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst


