
October 8, 2001

Re: Our File Number LR -01- 157; Taxability of products for fundraising projects
and exempt status of organizations

Dear

Please let this letter serve as written confirmation that the information contained in

your correspondence titled " Oklahoma Fund -Raising Sales Tax Information" is correct. 

In regards to the taxability of the discount card, Commission Rule 710: 65- 19- 59
subsection ( c) states: " The sale of a booklet or brochure containing certificates which entitle
the recipient to order and receive specific manufacturers' coupons, that are then redeemable at

a retail store, is not subject to sales tax." Commission Rule 710: 65- 1- 9 subsection ( 5) ( C) 

states: " The purchase of the right to receive specific manufacturer's coupons, which coupons

can then be redeemed at a retailer when purchasing the item( s) described in the coupon, is not
subject to sales tax." 

Therefore, based on the above Commission Rules and the information you provided in

the description of the Discount Card, this transaction would not be subject to sales or use tax. 

Copies of Commission Rules referenced are enclosed for your information. If I can be

of further assistance, please feel free to contact me. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of January 10, 
2001. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied
upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable law. 

Sincerely, 

Brenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD • OKLAHOMA CITY ! OKLAHOMA 73194

IT IS OUR MISSION TO SERVE THE PEOPLE OF OKLAHOMA BY PROMOTING TAX COMPLIANCE THROUGH QUALITY SERVICE AND FAIR ADMINISTRATION


