
OKLAHOMA COMMISSION
TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION PHONE ( 405) 521- 3133
TONY MARK, DIRECTOR FACSIMILE ( 405) 522-0063

August 17, 2001

Re: Our file Number LR -01- 126; Tourism tax on sales made at a State Fair, a
carnival or an amusement park. 

Dear

This is in response to your inquiry referenced above. I have scanned your
questions into this letter and each is followed by our response. 

Your Comments and Questions

It seems clear from Oklahoma tax statutes 710: 65- 15- 1 and 710: 65- 19- 156 that
all the above Internet services are exempt from Oklahoma sales tax; however, the
taxpayer has two questions about Oklahoma tourism tax: 

l: In particular, are the fees charged by the taxpayer for the described services subject to
Oklahoma tourism tax while exhibiting at events such as the Oklahoma State Fair, 

County Fair; and local- trade shows? 

Response: If you provide the services at a state fair, a carnival or an amusement
park (except amusement parks operated on a nonprofit basis by entities exempt
from taxatation under Section 501( c)( 3) of the IRC), the gross receipts of the

provision of the service are subject to the tourism tax. On the other hand, if you
solicit customers at the fair, but do not sign contracts or enter into agreements or
do the work to set up the web sites at the fair, no tourism tax is due, since the
sales are made at other locations. 

The gross receipts of services provided at local trade shows would not be subject
to tourism tax. 

2. In general, are the fees charged by the taxpayer for the described services subject to
Oklahoma tourism tax at any time or event? 
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Response The only time when the provision of the services that you provide
would be subject to tourism tax is when they are provided at a " private tourist
attraction". Oklahoma Tax Commission Rule 710: 65- 1- 2 defines this term. A copy
of this rule is enclosed. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of August
10, 2001. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be
generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent
facts have been accurately and completely stated, and that there has been no change in
applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION

4a  
Michael G. Pillow

Tax Policy Analyst


