OKLAHOMA TAX COMMISSION

TAX POLICY AND RESEARCH DiVISION PHONE (405) 521-3133
TONY MASTIN, DIRECTOR FACSIMILE (405) 522-0063

August 6, 2001

Re: Our file Number LR-01-105; Sales Tax on the sale of internet services.

Dear

This is in response to your inquiry concerning the sales taxability of the three
services provided by your client and whether certain telecommunications services

purchased by your client for use in its business would be subject to sales tax in
Oklahoma.

[ have scanned into this letter the section of your letter which set out your four
questions and each is followed by our response:

1} is provision of Internet access service bundled with high-speed satellite

- downloading, as described above, to Oklahoma customers subject to Oklahoma
sales tax,

Response: No. For this and the next two questions, please refer to Oklahoma
Tax Commission Rule 710:65-19-156.

2)is provision of stand-alone high-speed satellite Internet downloading
service, as described above, to Oklahoma customers subiject to Oklahoma tax,

Response: No.

3)is provision of satellite-only Infernet access service, as described above, to
Oklahoma customers subject to Oklahoma sales tax, and

Response: No.
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4)is purchase of telecommunications services, from a non-Oklahoma
provider and sourced to but used in providing services to Oklahoma
customers, subject to Oklahoma use tax?

Response: No. Even if the purchase of the telecommunications services were
purchases made in Oklahoma, which according to the fact scenario they would
not be, they would still not be subject to sales tax because the purchase of
interstate private line service is not subject to sales tax in Oklahoma. Please
refer to Oklahoma Tax Commission Rule 710:65-19-330.

This response applies only to the circumstances set out in your request of July 18,
2001. Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be generally
relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have
been accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable
law.

If I can be of further assistance, please feel free to contact me.

Sincerely,
OKLAHOMA TAX COMMISSION

A I

ichael G. Pillow
Tax Policy Analyst



