
Re: Our file Number LR -01- 078; Sales tax on certain charges made in
connection with leases or rentals

Dear

This is in response to your inquiry in which you ask whether separately stated
charges for Loss or Damage Waivers (" LWD") and separately stated charges for the
installation of the equipment that is rented or leased by your company are subject to sales
tax. 

Although you compare the " LWD" to an insurance policy, since no policy of
insurance is issued, the " LWD" is instead a modification of the terms of the lease or
rental, and as such, charges for the " LWD" are subject to sales tax. 

Separately stated charges for installation are not subject to sales tax as set out in
Oklahoma Tax Commission Rule 710: 65- 19- 159. A copy is attached. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of May 25, 
2001. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally
relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have
been accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable
law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION

Michael G. Pillow

Tax Policy Analyst

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD ® OKLAHOMA CITY ® OKLAHOMA 73194

IT IS OUR MISSION TO SERVE THE PEOPLE OF OKLAHOMA BY PROMOTING TAX COMPLIANCE THROUGH QUALITY SERVICE AND FAIR ADMINISTRATION


