OKLAHOMA TAX COMMISSION

TAX POLICY AND RESEARCH DiVISION , PHONE (405) 521-3133
TONY MASTIN, DIRECTOR FACSIMILE (405) 522-0063

March 14, 2001

Re:  Our file Number LR-01-024; Sales tax exemption for a wholesale nursery.

Dear

This is in response to your inquiry concerning the ability of
a wholesale nursery, to make purchases of items exempt from sales tax
pursuant to its agricultural exemption permit.

Of the items you listed under the heading "For the workers", only safety clothing
and safety equipment may be purchased exempt from sales tax by the holder of an
agricultural exemption permit.

Of the items you listed under the heading "For the office", only the items you
identified as "boxes to ship nursery produce" and "bags to ship nursery products" may be
purchased exempt from sales tax by the holder of an agricultural exemption permit.

The last response is based on the presumption that the computer and computer
software do not have a direct effect on the plants being grown, as it might if it monitored
their condition and took action to cause them to be watered, etc. Furthermore, it was
assumed that the cleaning products were products used to clean the office. These
responses are based on Oklahoma Tax Commission Rule 710:65-13-15. A copy is
enclosed.

Concerning the need to register and collect sales taxes in other states, you will
need to contact those states for information as to how their laws impact your business.
Generally, a state may not require that a business collect its taxes if the business does not
have a physical presence in that state. A web site that contains the links to all states tax
departments’ web sites is:

o 2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD » OKLAHOMA CITY ¢ OKLAHOMA 73194 ’
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http://www .taxadmin.org/fta/link/link.html

This response applies only to the circumstances set out in your request of March
13, 2001. Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be
generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent
facts have been accurately and completely stated, and that there has been no change in
applicable law.

If I can be of further assistance, please feel free to contact me.

Sincerely,
OKLAHOMA TAX COMMISSION

Michael G. Pillow
Tax Policy Analyst



