OKLAHOMA TAX COMMISSION

TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION - PHONE (405) 521-3133
TONY MASTIN, DIRECTOR :i FACSIMILE (405) 522-0063

February 16, 2000

Re: Our File No. LR-01-03 (Gross Production) Lease Registration.
Dear

This letter is in response to your inquiry as to whether certain wells to be drilled and completed
in County Oklahoma require separate meters and production unit numbers for the
reporting and payment of gross production tax.

Oklahoma Statutes require each operator who drills and completes a new well in this state to
register such well and associated lease information with the Oklahoma Tax Commission wherein
such lease would be assigned a production number. For gross production tax purposes, the term
lease is defined as a well or multiple wells having identical royalty and working interest and
payout.

If the wells which you reference in your letter meet the common interest and payout criteria, a
single production unit number may be assigned wherein the first purchaser would be allowed to
report the gross production tax based on the production measured at the central lease meter.

Upon the drilling and completion of each well the operator shall file an OTC form 320-A
providing the total lease information and explain in the comments area that said well is to be
added to the existing lease. In the event there should be a change in the ownership of any well
on said lease the operator shall file the appropriate forms to assign a separate production unit
number.

If you should have any questions or need additional information you may contact me at 405-521-
3133.
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This response applies only to the circumstances set out in your request of January 12,2001.
Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be generally relied upon
only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and
completely stated, and that there has been no change in applicable law.

Sincerely,

Mark J. Hendrix
Tax Policy Analyst



