OKLAHOMA TAX COMMISSION

TAX POLICY AND RESEARCH DIvISION - PHONE (405) 521-3133
TONY MASTIN, DIRECTOR FACSIMILE (405) 522-0063

September 19, 2000

Via Email
Re:  Our file Number LR-00-180; Sales Tax on Delivery Charges.

Dear :
This is in response to your inquiry concerning delivery and transportation charges.
As set out in Oklahoma Tax Commission Rule 710:65-19-70, separately agreed to and
separately stated delivery charges for delivery from a vendor’s inventory to that vendor's
customer are not subject to sales tax in Oklahoma. A copy of this rule is enclosed.

The taxability of freight charges does not, therefore, depend upon whether the sale
is FOB Origin or FOB Destination. However, if the freight is the cost associated with
seller's acquisition of the property, and the sale is a taxable sale, even if the freight is
separately stated, it is subject to tax.

This response applies only to the circumstances set out in your request of
September 18, 2000. Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter Ruling
may be generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all
pertinent facts have been accurately and completely stated, and that there has been no
change in applicable law.

If I can be of further assistance, please feel free to contact me.

Sincerely,
OKLAHOMA TAX COMMISSION

INAFRENN

Michael G. Pillow
Tax Policy Analyst
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