
OKLAHOMA TAx COMMISSION
TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION
TONY MASTIN, DIRECTOR

August 17, 2000

Re: Our File Number LR -00 -165; 

construction by a subcontractor

Dear

PHONE ( 405) 521 -3133
FACSIMILE ( 405) 522 -0063

Taxability of labor performed on

This is in response to your correspondence wherein you asked can a subcontractor
charge sales tax on labor performed on construction? 

Please be advised that contractors and /or subcontractors are the consumer /users of
items purchased to improve real property. They pay tax on the materials used in their
contracts and do not charge sales tax on the revenue received from the contract. 

Furthermore, labor charges for installation, repairs or other special services are

not taxable if the vendor and vendee agree to them separately and they are disclosed as a
separate line item on the bill or invoice. See Commission Rules 710:65 -19 -158 and

710: 65 -19 -159. However, there is one exception to this general rule. Section 1354 ( 4) of
Title 68 levies a sales tax on " all local telecommunications service and rental charges
including all installation and construction charges and all service and rental charges
having any connection with transmission of any message or image." 

Therefore, a contractor or subcontractor should not charge sales tax on a

performance contract. 

Copies of the Statutes and rules referenced and Commission Rules 710: 65 -19 -55

and 710: 65 -19 -56 which relates to contractors are being faxed for your information. 

Sincerely, 

J'a
Brenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst

2501 FORTH LINCOLN BOULEVARD ® OKLAHOMA CITY ® OKLAHOMA 73194

IT IS OUR MISSION TO SERVE THE PEOPLE OF OKLAHOMA BY PROMOTING TAX COMPLIANCE THROUGH QUALITY SERVICE AND FAIR ADMINISTRATION


