OKLAHOMA TAX COMMISSION

o
TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION PHONE (405) 521-3133
TONY MASTIN, DIRECTOR FACSIMILE (405) 522-0063

October 6, 2000

Re: Our file Number LR-00-104; Sales tax on the sale of signs.

Dear

This is in response to your inquiry as to your company's responsibility to charge sales tax
on the sale of a sign to one of your customers. The customer is a retail store and believes that
since they classify the purchase of the sign as a capital improvement, it should not be subject to
sales tax in Oklahoma.

While it is true that no sales tax should be charged by a contractor in Oklahoma on the
gross receipts of a contract to improve real property, and it is also true that the contractor would
instead be the taxable consumer user of the items used in making the improvement, the sale and
installation of a sign is generally not an improvement to real property.

Instead, the sale of a sign to a retail store is the sale of a trade fixture that retains its
identification as tangible personal property and therefore the sale is subject to sales tax. For
example, if the retail store operated by your client closed or was moved, the sign would be
removed, it would not remain with the real property. Please refer to Oklahoma Tax Commission
Rule 710:65-19-311 regarding the sale of signs. A copy is enclosed.

This response applies only to the circumstances set out in your request of May 17, 2000.
Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be generally relied upon
only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and
completely stated, and that there has been no change in applicable law.

If T can be of further assistance, please feel free to contact me.

Sincerely,
OKLAHOMA TAX COMMISSION

Al W

Michael G. Pillow
Tax Policy Analyst
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