OKLAHOMA TAX COMMISSION

TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION PHONE (405) 521 3133
TONY MASTIN, DIRECTOR = : FACSIMILE (405) 522-0063

Dear

September 19, 2000

Re:  Our file Number LR-00-099; Questions relating to the Oklahoma Sales
Tax.

This is in response to your inquiry in which you ask the following questions, which

I have scanned into this document. Our responses follow each.

Ist Situation - We are a building materials supplier in Tulsa, OK. We
supplied building materials for a new store being built
here in Tulsa and charged sales tax. Our customer, that purchased the
materials for the job, is a company located in Texas. They paid for the
material on this job but did not pay the sales tax that we charged. Along
with their payment they submitted a Texas Resale Certificate. | am to
assume that they will be purchasing from us as a reseller and then
collecting tax on the materials from directly. If this is the
case, are we free from liability to collect the sales tax?

Response: As a contractor doing business in Oklahoma, your customer is
the taxable consumer/user of all the materials purchased for the job. The fact
that the contractor may have an exemption for certain types of jobs in Texas
does not mean that a similar exemption is available in Oklahoma, and it is
not. Please see Oklahoma Tax Commission Rule 710:65-1-7 that I have
enclosed.

2"d Situaton- Our company has opened a building materials center located
in Texas- We will be periodically delivering materials into
southeastern Oklahoma on our company-owned trucks. Should we be
collecting Texas state sales tax on the goods delivered since the point of
sale originates in Texas or should we be collecting Oklahoma use tax
based on the destination the goods are delivered to in Oklahoma?
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Response: Although Texas attributes sales made within Texas to the point
of origin for the purpose of the application of local Texas sales taxes, it cannot
tax in Texas, those goods that are sold in interstate commerce. For example,
if you receive an order by telephone, by mail or by fax from an Oklahoma
purchaser and the goods are delivered in your vehicles to the job site in
Oklahoma, the sale is a sale in interstate commerce and Oklahoma state and
applicable local sales taxes apply.

This response applies only to the circumstances set out in your request of May 16,
2000. Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be generally
relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have
been accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable
law.

If T can be of further assistance, please feel free to contact me.

Sincerely,
OKLAHOMA TAX COMMISSION

~

Michael G. Pillo
Tax Policy Analyst



